Spänn upp banderollen på ett säkert sätt

Det är viktigt att man spänner upp banderollen på ett säkert sätt. Gör man inte det så är det risk att den går sönder eller rent av blåser bort och om det inträffar med en stor banderoll så kan det inträffar olyckor om t.ex. banderollen blåser ner på en förbikörande bil.

Det vanligaste är att man spänner upp banderollen med ett rep7snöre i varje hörn. Det fungerar ofta bra med mindre banderoller men om storleken överstiger två kvadratmeter så bör man använda sig av fler öljetter. Ju fler öljetter man utnyttjar desto bättre fördelar man vindens styrka. En annan viktig sak är att använda sig av riktiga banderollsnoddar i plast.

banderollsnodd i plastEn banderollsnodd har en liten krok som man fäster i öljetten och sedan en ögla som består av ett tjockt elastiskt rep. Det elastiska repet hjälper till att fördela kraftens påverkan jämt över hela banderollen. Det minskar påfrestningen väldigt mycket vilket gör att banderollen inte riskerar att blåsa sönder. Ska man köpa banderollsnoddar så är det bra om själva kroken är gjord i plast istället för stål eller liknande material som riskerar att rosta sönder efter ett tag. Rosten lämnar nämligen fula marken på banderollen.


Tips och information om banderoller

Placering av din banderoll

Det bästa stället att placera sin banderoll är över en gågata. Då spänner man upp banderollen mellan två byggnader. Men för att göra det här så krävs det att man har tillåtelse, det enklaste är att kontakta din kommun och be om ansökan.

Utesäsongen är över!

Nu när hösten börjar övergå till kyla och snö så är det god tid att ta in banderollen inomhus. Men ni behöver inte vika ihop den och vänta tills våren. Istället kan ni tvätta av den och hänga upp den inomhus mot en vägg! Banderollen kan absolut hänga upp inomhus, det gäller alltid att synas, och inomhus är bättre än ingenting.

Behöver du grafisk hjälp med att skapa dina filer?

Har du inte kunskapen eller tiden som behövs för att skapa tryckfiler så har vi nu möjligheten att hjälpa dig. Produktionen går nu via Rollup-Kungen, vilka även erbjuder tjänsten Grafisk Hjälp. Vill du ha grafisk hjälp så kostar det 450kr/halvtimmen.

Om oss

Den här sidan ägs numera av Rollup-kungen.se, det innebär att all kontakt kommer att gå till Rollup-Kungen. När det gäller våra banderoller så är det fortfarande samma högklassiga kvalité, fast nu med ännu lägre priser.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna för mer information.